Skip to main content

Γιατί στηρίζω το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Αντρέας Παπαδάκος

Όπως γνωρίζουν πολλοί φίλοι και συμπατριώτες, γεννήθηκα στον Αμπελόκαμπο μία κοινότητα που ανήκει σήμερα στο Δ. Ήλιδας. Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα έζησα έντονα στο χωριό μου με τους γονείς μου και τους συγχωριανούς μου και φυσικά στην πόλη μας, την Αμαλιάδα, που ερχόμασταν για δουλειές με την οικογένειά μου. Από 15 χρονών έφυγα για το Τορόντο του Καναδά. Στα ξένα, στη δεύτερη πατρίδα μου, έμαθα να δουλεύω με σχέδιο και υπομονή, να καταλαβαίνω τους ανθρώπους και να συνειδητοποιώ την αξία της δημιουργίας και των κανόνων, σε μία κοινωνία. Έκανα οικογένεια, έκανα περιουσία και στον Καναδά αλλά ποτέ μα ποτέ δεν ξέχασα την πατρίδα μου. 50 χρόνια συνεχώς έρχομαι στο σπίτι μου στην Αμαλιάδα, και στο ιδιαίτερο χωριό μου τον Αμπελόκαμπο. Συνεχώς είμαι σε επαφή με τον κόσμο, με τους κατοίκους της Αμαλιάδας, με τα προβλήματά του, με τις κακουχίες του. Όπως γνωρίζουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μου βοηθάω όπως μπορώ ανεξαρτήτως από που είναι, τι ψηφίζουν, αν μου λένε καλά λόγια ή όχι. Αυτό που θέλω είναι να βοηθώ και να προσέχω όσο μπορώ τους συνανθρώπους μου. Αυτό το κάνω χωρίς να έχω ζητήσει ποτέ και τίποτα από κανέναν. 

Τα τελευταία χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, ιδιαίτερα τα θέματα του Δήμου Ήλιδας, του διευρυμένου Δήμου με τα τόσα προβλήματα και τα πάρα πολλά χωριά που τον απαρτίζουν. Είχα πάντα στο μυαλό μου οτι “Η Υγεία είναι πάνω από όλα” και ότι πρέπει να έχουμε την υγειά μας και μετά όλα τα άλλα που τρέχουμε να κερδίσουμε ή να δημιουργήσουμε. Παρακολουθώ λοιπόν την υποβάθμιση των προηγούμενων χρόνων του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας και το βάζω σκοπό, να βάλω φρένο στην υπανάπτυξη, να βοηθήσω και να παλέψω με τους υπόλοιπους ανθρώπους που ενστερνίζονται το δικό μου όραμα για ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας. Από το 2019 θέτω στόχους και προσπαθώ να τους υλοποιήσω ανεξάρτητα από την επιτυχία μου στις εκλογές να βγω Δημοτικός Σύμβουλος και να είμαι σήμερα Αναπληρωτής Δήμαρχος του Δήμου Ήλιδας. Από το Πάσχα του 2019 ξεκίνησα τις δωρεές και τις αγορές πανάκριβων μηχανομάτων για το Ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Αγόρασα, έφτιαξα τους χώρους και πήρα όλες τις άδειες για την αγορά και τοποθέτηση ενός υπερσύγχρονου Ψηφιακού Αξονικού Τομογράφου, ο οποίος ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2020, με συνεχείς αξονικές τομογραφίες για όλον το κόσμο της Ηλείας αλλά και ειδικά για τους ανθρώπους του Δήμου μας. Επίσης αγόρασα ένα από τα καλύτερα μηχανήματα Ακτινοδιαγνωστικής ένα Ψηφιακό Ακτινολογικό το οποίο στήθηκε στη νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και αναμένεται και αυτού του μηχανήματος η λειτουργία του. Έχω διαθέσει από την προσωπική μου περιουσία πάνω από 500.000€ για αγορά μηχανημάτων, για διαμόρφωση χώρων, για άδειες και για διάφορα περιφερειακά μηχανήματα που βοηθούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Έχω υποσχεθεί να δίνω συνεχώς και να βοηθάω είτε ως Δωρητής, είτε θεσμικά από το ρόλο μου ως Αναπληρωτής Δήμαρχος. 

Όμως δεν φτάνουν αυτά. Στην Ελλάδα οι κανόνες δεν είναι όπως στον Καναδά. Πρέπει να είμαστε πολλοί για να κρατήσουμε ζωντανό και στέρεο το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, από όποιον νομίζει οτι στην Αμαλιάδα ζουν άνθρωποι κατώτερου Θεού. Θέλω οι συνδημότες μου να έχουν ίσες ευκαιρίες Υγειονομικής περίθαλψης με όλους τους Ήλειους και τους Έλληνες. Δεν θέλω κάτι άλλο. Γι' αυτό και πρωτοστάτησα στη Δημιουργία του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, γιατί πρέπει οι Αμαλιαδαίοι, οι συνχωριανοί μου να ασχοληθούν και αυτοί, να φτιάξουμε έναν σύλλογο με πάρα πολλά μέλη, που να είναι ανά πάσα στιγμή δίπλα στο Νοσοκομείο μας. Η μαζικότητα και η καθολικότητα είναι ανεκτίμητη. Εγώ προσωπικά θα βοηθήσω εκτός από Δωρητής, εκτός από τη θεσμική μου θέση ως Αναπληρωτής Δήμαρχος και ως συνιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (Σ.Φι.Ν.Α.). 

Γι' αυτό σας καλώ όλους είτε να γραφτείτε και να συμμετέχετε ενεργά στις δράσεις του Συλλόγου μας είτε να παρέχετε δωρεές μέσα από ένα αδιάβλητο και απλό σύστημα δωρεών που υπάρχει στο site www.fnamaliadas.gr. Εγώ πρώτος δωρίζω χρήματα στο Σύλλογο και προσπαθώ να εγγράψω όσο μπορώ και όπως μπορώ όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Γιατί όπως έχω καταλάβει όταν έχεις πολλούς ανθρώπους δίπλα σου, δεν υπάρχει περίπτωση να σε αγνοήσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση έναν σύλλογο που να υποστηρίζεται από την πλειονότητα των κατοίκων ενός Δήμου όπως της Ήλιδας να συνεχίζουν να του συμπεριφέρονται τόσο απαξιωτικά. Κάθε πολίτης έχει μερίδιο ατομικής ευθύνης αλλά και συνεισφοράς να μεγαλώσουμε το Νοσοκομείο μας, να το βάλουμε με στέρεες βάσεις στον 21ο αιώνα. Όπως το έκαναν οι πατεράδες μας και οι παπούδες μας μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο σε πολύ χειρότερες καταστάσεις. 

Είμαστε εδώ, για ένα Νοσοκομείο που “όλοι μαζί μπορούμε” να το κάνουμε πρότυπο Γενικό Νοσοκομείο για όλη την Ελλάδα.