Skip to main content

A. Παπαδάκος: Τελικά, ποιος υπονομεύει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας;


Η κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει και πλησιάζει πλέον η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Οι υποσχέσεις, οι μεγαλοστομίες και τα ‘ΘΑ’, τα ημίμετρα, τα ατελέσφορα χρονοδιαγράμματα και τα ‘κατόπιν ενεργειών μου’, θα κριθούν και θα κριθούν από την κοινωνία, από τους πολίτες αυτού του τόπου που επί ματαίω αναζητούν σανίδα σωτηρίας για να προστατεύσουν το πολυτιμότερο αγαθό, που δεν είναι άλλο από την υγεία.

Το 2020 φθάνει στο τέλος του και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να τελειώσουν και τα ψέματα. Ήρθε η ώρα της αλήθειας και όσοι αρέσκονται να παίζουν το παιχνίδι τους στην πλάτη του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και των πολιτών της Ήλιδας, της Βόρειας Ηλείας και όλου του νομού, πρέπει να μας απαντήσουν τι τελικά επιδιώκουν και ποιος είναι ο σκοπός τους.

Ξεκάθαρα, χωρίς να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και πίσω από τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μυστικές συναντήσεις και συμφωνίες, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, βαρύγδουπες ανακοινώσεις μπροστά στις κάμερες και υπονόμευση πίσω από αυτές, πρέπει να λάβουν τέλος.

Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο να είναι το ‘Γεφύρι της Άρτας’, όλοι να κόπτονται για την στήριξη και την λειτουργία του και στο παρασκήνιο να γκρεμίζουν ότι με κόπο προσπαθούμε να χτίσουμε…

Ακούσαμε για στήριξη, για προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, για λειτουργία της νέας πτέρυγας και στο δια ταύτα τι διαπιστώνουμε; ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.

Συζητήσεις επί συζητήσεων και το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας όχι μόνο δεν έχει στηριχθεί, το αντίθετο, υπολειτουργεί, έχει φθάσει στο σημείο μηδέν και η παρουσία του καθίσταται πλέον επισφαλής.

Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από πρότυπη νοσηλευτική μονάδα έχει καταστεί δεξαμενή άντλησης προσωπικού από το ‘ΜΕΓΑΛΟ’ Νοσοκομείο του Πύργου! Οι δομές του απαξιώνονται και όσοι εκδηλώσαμε την διάθεση, με ανιδιοτέλεια και με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο και την βελτίωση των δομών υγείας του Νομού, να το ενισχύσουμε, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε γραφικοί έως και αφελείς που διαθέσαμε τα χρήματά μας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο και θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να λάβουν δημόσια θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι για το τι Νοσοκομείο θέλουν στην Αμαλιάδα.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, η 6η ΥΠΕ, οι βουλευτές του Νομού, ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας και η αν. διοικήτρια, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, η Ένωση Γιατρών, το Σωματείο εργαζομένων, οι Δήμαρχοι, οι φορείς και οι Σύλλογοι, ας μας πουν επιτέλους ποια είναι η θέση τους. Κάποιοι κρύβονται ή απαξιώνουν να απαντήσουν, παρά και τις προσωπικές μου παρεμβάσεις αλλά και του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Υπάρχει η θέληση; Υπάρχει σχέδιο; Θέλουμε Νοσοκομείο Αμαλιάδας ή όχι;

Μήπως πρέπει να μάθουν οι πολίτες ποιος τελικά υπονομεύει την λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας;

«Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» , ας το λάβουν σοβαρά υπόψη όσοι θεωρούν κάποια πράγματα δεδομένα.

Όλα έχουν ένα όριο και η υπομονή δεν είναι ανεξάντλητη. Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει εδώ και εάν στις προθέσεις των αρμοδίων δεν είναι η στήριξη και λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ας βγουν επιτέλους να το πουν δημόσια και να λογοδοτήσουν στο λαό, όπως πρέπει να λογοδοτήσει ο οποιοσδήποτε που με οιονδήποτε τρόπο υπονομεύει την λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Από την πλευρά μου οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι εάν δεν λάβει τέλος άμεσα αυτή η παρωδία, θα αναγκαστώ να προχωρήσω σε ανάκληση του εξοπλισμού που δώρισα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αφού δεν εξυπηρετείται ο σκοπός της δωρεάς.

Κύριοι, ζητάμε τα αυτονόητα. ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…

Ανδρέας Παπαδάκος
Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας